Sprzedaż samodzielnie przyrządzonych potraw

Zastanawiasz się nad sprzedażą samodzielnie przyrządzonych potraw i masz mnóstwo wątpliwości co do tego, czy odpowiednio postępujesz? Nie ulega wątpliwości, że obsługa cateringowa to nie jest prosta sprawa. Zresztą to samo można powiedzieć o każdej pracy, do wszystkiego trzeba się nadawać. Naturalnie należy też pamiętać o tym, aby zadać pytanie, czy catering service jest opłacalnym pomysłem?

O czym trzeba pamiętać, myśląc o cateringu?

Kiedy myśli się na temat obsługi cateringowej na pewno należy zwrócić uwagę na mnóstwo spraw. Spróbujmy je sobie wszystkie wymienić.
Oto wszystko, co ma znaczenie, kiedy chodzi o obsługę cateringową:

  1. Badanie rynku — nie ma co ukrywać, że jeśli konkurencja jest ogromna, rozpoczynanie działalności raczej mija się z celem. To samo w przypadku braku zainteresowania cateringiem
  2. Warunki do pracy — jeśli interesuje mnie catering service, muszę mieć odpowiednie warunki do pracy. W innym przypadku może być bardzo nieprzyjemnie (nie chodzi tylko o kontrolę).
  3. Rozreklamowanie działalności — ludzie muszą wiedzieć, że dana obsługa jest warta uwagi. Sama jakość z pewnością nie wystarczy.
  4. Promocje — nie ma co ukrywać, ze promocje niejednokrotnie potrafią przekonać ludzi.

Czy szczęście jest potrzebne?

Warto jeszcze na koniec zadać pytanie, czy w przypadku cateringu (własnej działalności) szczęście jest czymś nieodzownym? Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wydaje się, że raczej po prostu trzeba rozumieć rynek.

Źródło: http://horecaservice.pl/oferta/horeca-service-catering/