wilk-do-miesa-dwuzakresowy

Wydajność pracy elektrycznych maszynek do mięsa

Burger, spaghetti bolognese, lasagne, tatar czy kotlet mielony – potraw z mięsa mielonego jest dużo więcej. Do przygotowania każdego z nich bardzo przydatna jest gastronomiczna maszynka do mielenia mięsa. Obecnie wiele osób zastanawia się, jak stosownie dobrać wilk do prowadzonego działalności gastronomicznej. Warto sprawdzić, czym powinno się kierować podczas jego kupna.

Elektryczna maszynka do mięsa – zalety korzystania

Elektryczne maszynki do mięsa z gastronomicznego sklepu gastronet24.pl pozwolą dużo szybciej przygotowywać posiłki w lokalach gastronomicznych. Maszyna do mielenia mięsa jest dużym oraz wydajnym urządzeniem. Stosowana jest w wyposażeniu wielu sklepów rzeźniczych, marketów spożywczych czy lokali gastronomicznych. Pozwala dużo efektywniej pracować i jest doceniana przez wielu właścicieli restauracji.

Wydajność oraz ciągła praca

Przy opisie każdej gastronomicznej maszynki do mielenia mięsa powinna znajdować się informacja o wydajności danego urządzenia, czyli ile kilogramów mięsa będzie w stanie zmielić urządzenie w czasie godziny. Należy pamiętać o tym, iż podana wydajność będzie czysto hipotetyczna oraz podana dla danej jednostki – czyli maszynka do mielenia mięsa, która ma na przykład wydajność 200kg/h, osiągnie taką wydajność, gdy będzie mogła w ciągły sposób mielić mięso przez 60 minut. Oczywiście będzie to niemożliwe do wykonania z przyczyn technicznych. Warto podkreślić, że większość oferowanych urządzeń na rynku nie będzie nadawać się do pracy nieprzerwanej – wymagają odpoczynku. Dlatego zaleca się, by urządzenie wyłączać po okresie 45 minut, bowiem musi ostygnąć. Gastronomiczne maszynki do mielenia mięsa z opcją pracy stałej przeznaczone są przede wszystkim dla większych firm cateringowych bądź garmażeryjnych. Wybierając elektryczną maszynkę do mielenia mięsa, należy przede wszystkim zwrócić uwagę na to, czy silnik będzie wentylowany oraz chroniony przed niepożądanym przegrzewaniem się.