Akcesoria kuchenne

Rodzaje wałków do ciasta

Rodzaje wałków do ciasta

Miłośnicy wypieków i pierogów są z nim za pan brat. Osoby, które spędzają w kuchni nieco mniej czasu może nie mogą uznać go za najczęściej używany, ale raczej większość z nich i tak posiada ten jeden z podstawowych sprzętów kuchennych. Wałek do ciasta, bo o nim mowa, może mieć wiele oblicz. Silikonowy czy marmurowy? Najbardziej Continue reading Rodzaje wałków do ciasta

Noże tytanowe a ceramiczne – porównanie

Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaki powinien być idealny nóż dla szefa kuchni? A może sam bawisz się w kucharzenie i przydałoby Ci się solidne wyposażenie? Zapraszamy do poczytania poniższych fragmentów, za pośrednictwem których dowiesz się, dlaczego w kategorii profesjonalne noże na czoło wysuwają się zwłaszcza modele ceramiczne oraz tytanowe. Możesz też przejrzeć kute noże szefa kuchni Continue reading Noże tytanowe a ceramiczne – porównanie

Garnki nowoczesne czy tradycyjne?

Czasy tradycyjnych, emaliowanych garnków sprzed lat już minęły. Choć trudno im odmówić swoistego uroku i czasem bardzo ciekawego wzoru, to jeśli chodzi o właściwości użytkowe, zdecydowanie warto zastanowić się nad ich nowoczesnymi odpowiednikami. Spójrzmy dla porównania na garnek od marki Gerlach – czego więc możemy oczekiwać, wybierając właśnie je zamiast tradycyjnej emalii? Nowoczesne rozwiązania Pierwszym, Continue reading Garnki nowoczesne czy tradycyjne?

Nowy dom odważnym przedsięwzięciem

Budowanie własnego domu to dla wielu osób rzecz konieczna, aby uzyskać spokój oraz zadowolenie z prowadzonego życia. Jest to również kwestia wymagająca odpowiedniego podejścia, gdyż liczy się bezpieczeństwo. W jaki sposób uzyskać sukces podczas stawiania nowego budynku oraz jego wyposażania? Fundamenty najważniejsze Stawiając dom, bardzo ważną rzecz stanowi wybór materiałów, które stworzą budynek. Nikt nie Continue reading Nowy dom odważnym przedsięwzięciem

Własny lokal gastronomiczny

Własny lokal gastronomiczny

Bardzo często wydaje nam się, że prowadzenie własnego lokalu gastronomicznego jest stosunkowo prostym biznesem. Wystarczy uzyskać stosowne pozwolenia i spełnić wymagania narzucane przez sanepid, a następnie zaoferować popularne potrawy, aby podbić serca lokalnej społeczności. W praktyce jednak prowadzenie własnej restauracji czy też baru jest znacznie trudniejsze, a pierwsze trudności dotyczą już samego wyposażenia lokalu oraz Continue reading Własny lokal gastronomiczny